AMD Athlon II round-up

AMD Athlon II round-up
Nakon nekoliko mjeseci bez novih procesora u nižim tržišnim segmentima, AMD je prije desetak dana predstavio nekoliko novih modela iz Athlon II serije proizvedenih u C3 reviziji 45nm proizvodnog procesa.

DMC4 i Valve Particle Benchmark


3DMark06 i Vantage Zaključak
Izaberite željenu stranu teksta:

Komentari (4)

EnisDonKing

Ne bas. Svi proizvodjaci ploca uz odredjenu saradnju sa AMD-om su napravili takvu kampanju da se od procesa "potencijalnog otkljucavanja" napravi marketig i akcija koja ce biti jednostavna i za pocetnike kroz aktiviranje u Windowsu, pritisak na taster na ploci, kroz BIOS naravno itd.

Citiraj

EdoO

Bez ili sa dodatnom jezgrom ovo je idealno za upotrebu kod nas, revizija na mjestu. Takvo izvlačenje performansi je uglavnom za entuzijaste - ovo s jezgrama, ko voli nek radije doda jos nesto sitno love i kupi jaci procesor.

Citiraj

EnisDonKing

Pozdrav,

Naravno, istakli smo vec na prvoj stranici sta to C3 revizija nudi u smislu overclockinga (potrebi nizi radni naponi za dostizanje iste frekvencije, sto potencijalno omogucava vecu stabilnost na visim frekvencijama).

Na zalost, nismo dobili informaciju na vrijeme o mogucim otkljucavanjima za spomenute procesore, dok samo bili pomalo razocarani nemogucnoscu otkljucavanja dodatne jezgre na testnom X3 procesoru.

Citiraj
Prikaži još komentara

Pošalji svoj komentar