Impressum


HardwareBase, osnovan 2003. godine, je prvi e-magazin u Bosni i Hercegovini posvećen prvenstveno testiranju hardverskih komponenti i notebook računara. Hardware Base svakodnevno nudi vijesti o novim hardverskim komponentama, softverskim rješenjima, gadgetima i drugim tehnologijama, a osim toga, posjetiocima HardwareBase.net stranica ponuđeni su detaljni vodiči koji pokazuju na koji način je moguće iskoristiti različita softverska ili hardverska rješenja. Tu su i redovne reportaže sa vodećih IT skupova u Bosni i Hercegovinu i svijetu te zanimljivi intervjui.

Fokus Hardware Base magazina je na recenzijama hardvera, odnosno detaljnom i stručnom testiranju na osnovu kojeg se čitaocima (posjetiocima) daje uvid u kvalitet i performanse određenog proizvoda. Na IT tržištu vlada velika konkurencija i naš cilj je da kroz stručne članke čitaocima olakšamo izbor te im preporučimo najbolja rješenja za uloženi novac. Zbog toga, visoka profesionalnost i neutralnost prilikom testiranja su ključne osobine svih autora koji objavljuju svoje tekstove na Hardware Base stranicama. Sastavni dio Hardware Base stranica je i forum koji predstavlja najveću IT zajednicu u Bosni i Hercegovini.

Forum predstavlja veoma dinamičnu zajednicu koja omogućava jednostavnu razmjenu znanja i iskustava korisnika, odnosno predstavlja najlakši i najbrži način za rješavanje nekog problema ili dobivanje odgovarajuće preporuke za kupovinu hardverskih komponenti ili drugih gadgeta. Hardware Base je poznat i po organizaciji i učešću u različitim dobrotvornim projektima poput [email protected] projekta zasnovanog na ideji distribuiranog računarstva, a koji je inače namijenjen pronalasku odgovarajućih lijekova za bolesti poput raka. Naša zajednica je korištenjem računara u periodu od godinu dana uspjela da postigne izvrsne rezultate te se probije među 200 najaktivnijih zajednica na svijetu, odnosno zajednica koje su najviše doprinijele ovom projektu koji je već dao izvrsne naučne rezultate.

Izjava o zaštiti privatnosti za Windows 8 app:

HardwareBase Windows 8 app koristi Internet konekciju kako bi se prikazale zadnje novosti i članci. App od vas neće tražiti, zabilježiti, prenijeti ili prodati lične podatke u bilo kojem trenutku.

Privacy Policy Statement for Windows 8 app:

The HardwareBase Windows 8 app utilizes an Internet connection to display latest news and articles. The app will not ask for, store, transmit, or sell any of your personal information at any time.

Glavni urednik: Jusuf Ćano

Webmaster: Emir Agić

HardwareBase.net


E-mail: [email protected]
Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter