Ponuda flat i MojaTV paketa u BH Telecomu

Ponuda flat i MojaTV paketa u BH Telecomu

BH Telecom je danas objavio sve detalje o svojim flat Internet paketima te promjenama vezanim za postojeće pakete, odnosno MojaTV pakete.

Kada je početkom prošle sedmice BH Telecom najavio uvođenje paket bez uobičajenog ograničavanja saobraćaja kao zamjenu za ADSL G pakete, s pravom smo kritikovali ovu objavu s obzirom da u tom trenutku nisu bile objavljene sve informacije kao što su cijene za nove pakete, odnosno pozicioniranje starog ADSL Max paketa, utjecaj na "Moja TV" ponudu i slično.

Ipak, BH Telecom je ovaj put reagirao na ispravan način te danas objavio detaljne informacije o novoj ponudi koja stupa na snagu 1. marta pa krenimo redom. Kao što smo i ranije pisali, BH Telecom je najavio uvođenje novog ADSL paketa nazvanog "net 1G" koji je namijenjen manje zahtjevnim korisnicima jer nudi samo 1 GB saobraćaja (download) po cijeni od 10 KM.

Postojeći ADSL G paketi (2G, 8G i 20G) se "pretvaraju" u flat pakete uz zadržavanje brzine pristupa Internetu, ali i logično ukidanje ograničenja na saobraćaj. Uz ove pakete koji se sada zovu netFlat paketi (1, 2, 4, 6 i 10), uvode se dva paketa sa pristupnim brzinama od 6 Mbit i 10 Mbit.

- Sa ADSL 2G paketa na ADSL paket netFlat 1 (1024/128 kbps, 17 KM)
- Sa ADSL 8G paketa na ADSL paket netFlat 2 (2048/256 kbps, 25 KM)
- Sa ADSL 20G paketa na ADSL paket netFlat 4 (4096/384 kbps, 45 KM)
- Sa ADSL MAX paketa na ADSL paket netFlat 6 (6144/512 kbps, 55 KM)
- NetFlat 10 (10240/1024 kbps, 70 KM)

Sve navedene cijene su bez uračunatog PDV-a, a BH Telecom je iskoristio i priliku da definiše značenje flat pristupa po "fer osnovi". Naime, pod fer osnovom označava se iskorištenje 50% saobraćaja od maksimalnog mogućeg u toku obračunskog perioda.

Kada je u pitanju "Moja TV" usluga, i tu je pripremljeno pregršt novosti. Naime, smanjena je cijena pretplate za paketa MojaTV Net, Full i Premi sa 55, 65 i 95 KM na 35 KM, 55 KM i 90 KM respektivno. Osim toga, povećana je pristupna brzina Interneta za spomenute pakete sa 1024/384 kbps na 2048/512 kbps.

Konačno, unutar MojaTV Full paketa dodijeljeno je 10 KM dodatnog saobraćaja (uključen u naknadu) za pozive sa fiksnog telefonskog priključka koji pretplatnici MojaTV Full paketa mogu trošiti za pozive prema brojevima BH Mobile mreže te dodjeli dodatnog saobraćaja u vrijednosti od 15 KM za MojaTV Premi paket (uključen u naknadu) za pozive sa fiksnog telefonskog priključka koji pretplatnici MojaTV Premi paketa mogu trošiti za pozive prema brojevima BH Mobile mreže. Cijene navedene u tabeli ispod su također bez uračunatog PDV-a.


Ovim putem bi pohvalili BH Telecom na pozitivnoj reakciji i shvaćanju upućenih kritika te objavi detaljnih informacija o novim uslugama, što će korisnici sigurno znati cijeniti.

Oznake

bhtelecom mojatv